DUETTE®

Met Duette® gordijnen op maat haal je echte sfeermakers in huis. Met Duettes® regulier je gemakkelijk de lichtinval en kan je kiezen uit transparante of verduisterende stof.

Tevens zijn Duette® ook zeer praktisch in het gebruik. Door de honingraatstructuur zijn ze onderhoudsarm, isolerend en energiebesparend.

DUETTE®

DUETTE®

Met Duette® gordijnen op maat haal je echte sfeermakers in huis. Met Duettes® regulier je gemakkelijk de lichtinval en kan je kiezen uit transparante of verduisterende stof.

Tevens zijn Duette® ook zeer praktisch in het gebruik. Door de honingraatstructuur zijn ze onderhoudsarm, isolerend en energiebesparend.

Filter

1 artikel(en)

DUETTE® gordijnen hebben een unieke honingraatstructuur, waardoor ze zacht, duurzaam en bijzonder energiebesparend zijn. De eigenschappen van DUETTE® gordijnen helpen de warmte 's zomers buiten en 's winters binnen te houden.
DUETTE® gordijnen

9.59,5/10 (55 reviews)

 • Verduisterend verkrijgbaar
 • Warmte isolerend
 • Keuze uit 91 kleuren
Filter

1 artikel(en)

Duette®

Duette gordijnen, ook wel Duette Shades of dubbele plisségordijnen genoemd, zijn een zeer populaire vorm van raamdecoratie. Dankzij hun honingraatstructuur hebben Duettes een geheel eigen uitstraling, unieke isolerende eigenschappen en daarbovenop kunnen ze het daglicht prachtig filteren. Bij Doehetbudget maken we jouw nieuwe Duette gordijnen volledig op maat. Dit betekent dat je ons de maten doorgeeft en vervolgens zelf een keuze maakt uit een van de vele beschikbare stoffen. Het resultaat is een Duette gordijn dat altijd perfect bij je interieur past.

Duette Shades of plisségordijnen?

Duette Shades worden nog weleens verward met plisségordijnen. Dat is ook niet raar, want beide vormen van raambekleding lijken op elkaar. Ze bestaan namelijk allebei uit een stof die wordt opgevouwen wanneer het gordijn wordt gesloten. Bij plisségordijnen gaat het echter om een enkele laag stof, terwijl het bij Duette gordijnen gaat om een dubbele laag stof, welke een honinggraat structuur vormt. Het resultaat is dat Duettes een geheel eigen uitstraling hebben en bovendien beschikken over betere isolerende eigenschappen dan plisségordijnen.

De isolerende eigenschappen van Duettes

Duettes zijn niet alleen geliefd om hun unieke uitstraling, maar ook om hun isolerende eigenschappen. Dat komt doordat de honingraatstructuur uit twee lagen stof bestaat met daartussen een stilstaande laag lucht. Deze luchtlaag zorgt ervoor dat de kou in de winter buiten de deur blijft en heeft in de zomer juist een verkoelend effect. Duette gordijnen zijn daarom niet alleen stijlvol, maar hebben ook een positief effect op je energierekening.

Voordelen Duette gordijnen

Naast energiebesparing hebben Duette gordijnen nog veel meer voordelen. Zo zijn ze veilig en eenvoudig te bedienen en zijn ze ook verkrijgbaar voor woningen met minder standaard vormen. Bijvoorbeeld ronde of driehoekige ramen (beide op aanvraag), serres en erkers of ‘gewone’ ramen die geen standaardafmetingen hebben. Ook voor lichtkoepels (op aanvraag) en draai-, kiep- en kantelramen zijn Duette gordijnen geschikt. De gordijnen kunnen aan de kozijnen bevestigd worden en bewegen dus gewoon met het raam mee. Of de kozijnen nu van hout, kunststof of aluminium zijn, dat maakt niet uit. Het fijne bovenbakje van Duette gordijnen is zelfs op een glaslat te monteren.

Top down bottom up bediening

Duette gordijnen zijn ook verkrijgbaar met ‘top down bottom up’ bediening. Dit betekent dat het gordijn niet alleen van onder naar beneden te openen is, maar dat het gordijn ook van boven naar beneden geopend kan worden. Dit biedt ongekende mogelijkheden, zoals een Duette Shade die alleen aan de bovenkant een stukje geopend is, voor een combinatie van lichtinval en maximale privacy.

Veelgestelde vragen over Duette Shades

Wij krijgen met grote regelmaat vragen over onze Duette gordijnen. Om het je makkelijk te maken, zetten we hier de meest gestelde vragen vast op een rij:

 • Hoe kan ik Duette gordijnen bedienen?
  Bij handmatige bediening kun je kiezen voor een standaard koord, deze kan zowel links als rechts van het gordijn worden geplaatst. Ook kun je in plaats daarvan kiezen voor een handgreep. Een voordeel van Duette gordijnen is dat ze erg licht zijn. De bediening gaat dus altijd makkelijk.
 • Hoe maak ik Duette gordijnen schoon?
  Is het gordijn licht vervuild? Gebruik dan een zachte borstel om het weer schoon te krijgen. Zitten er echt vlekken in de gordijnen? Dan is er meer nodig dan een zachte borstel. Je mag Duette gordijnen met een vochtige doek afnemen of, als de vlek daar te hardnekkig voor is, afspoelen in een lauwwarm bad. Hang de gordijnen daarna wel direct weer op en trek ze zachtjes naar beneden zodat de stof goed kan drogen. Om de vorm daarna weer helemaal goed te krijgen, kun je de gordijnen zodra ze droog zijn een dagje helemaal ineengevouwen laten hangen.
 • Zijn Duette gordijnen volledig verduisterend?
  Of Duette Shades verduisterend zijn, hangt af van de gekozen stof. Onze Duettes kunnen uitgevoerd worden in verschillende verduisterende stoffen.
 • Hoe worden Duette gordijnen bevestigd?
  Vanzelfsprekend leveren wij een duidelijke, gebruikersvriendelijke, handleiding bij onze producten. Maar hierbij vast een korte beschrijving van het montageproces, om je een idee te geven. Teken eerst goed af waar op het plafond of het kozijn je de montagesteunen wilt hebben. Schroef ze daarna vast en bevestig de bovenrail. Daarna is het tijd voor de laatste stap; de door jou gekozen bediening installeren.
Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X