• Gratis thuisbezorgd in 7-14 werkdagen
 • Klanten geven ons een 9,4/10
 • A-merk kwaliteit voor 50% van winkelprijs
 • Koop nu, betaal later
 • Echte showroom

Rolgordijnen op maat voor ieder raam

Rolgordijnen zijn een van de meest gewilde soorten raamdecoratie. Logisch, want ze zijn in elke ruimte te gebruiken. Zo kunnen ze in de slaapkamer zorgen voor verduistering, in de keuken voor privacy en in de woonkamer voor gefilterd daglicht. En doordat rolgordijnen in zo veel soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn, passen ze in elk interieur. Ze zijn door het (vaak) grote oppervlak een belangrijke sfeermaker, dus kies een rolgordijn dat bij uw smaak past. Bij Doehetbudget helpen we u hier graag bij.

Soorten rolgordijnen

Rolgordijnen zijn in allerlei soorten verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een verduisterende stof of juist een transparante variant die het daglicht prachtig filtert. Zo heeft u geen last van felle zonnestralen waardoor u de televisie niet meer kunt zien, maar heeft u wel voldoende lichtinval voor een prettige, gezonde woonsfeer. En een verduisterende stof is uitermate geschikt voor de slaapkamer. Bij Doehetbudget bepaalt u zelf de stof, de kleur en de structuur van de rolgordijnen. Houdt u van felle kleuren of juist van een simpele, landelijke uitstraling? Er is voor ieder wat wils; bekijk onze ruime collectie licht doorlatende, verduisterende en DUO rolgordijnen. Maatwerk is altijd mogelijk. Onze rolgordijnen zijn verkrijgbaar tot grote breedtematen en ook leverbaar in cassettes voor dak- en draairamen.

Hoe rolt het rolgordijn?

Een rolgordijn is gelukkig geschikt voor meer dan één ondergrond. Of u het gordijn nu op hout, kunststof of beton wilt plaatsten, alles kan. Hoe de bediening van rolgordijnen werkt? Wat dat betreft kan een kind de was doen. Onze rolgordijnen zijn sterk en makkelijk te bedienen met een bolletjeskoord. Dit koord kan zowel links als rechts bevestigd worden, net wat in uw interieur het best past.

DUO rolgordijnen

Ook DUO-rolgordijnen zijn op het moment razend populair. Deze rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof, afzonderlijk van elkaar, die over elkaar heen schuiven. Daardoor ontstaat het effect van jaloezieën. Een deel van de banen is transparant waardoor u naar buiten kunt kijken, maar toch privacy en een natuurlijke lichtinval ervaart. Ze hebben een goede licht- en zonregulatie. Bovendien kleden de DUO-rolgordijnen uw woning heel stijlvol aan. Voor ieder interieur is een passende kleur verkrijgbaar.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn een perfecte oplossing voor ramen aan de zonnige kant van uw huis, of bijvoorbeeld in de slaapkamer. Aan de achterzijde hebben deze rolgordijnen een verduisterende functie. Ook weren ze de ergste warmte uit uw woning, wat in de zomer een prettige bijkomstigheid is. Alle verduisterende rolgordijnen zijn op maat te bestellen en verkrijgbaar in tientallen kleuren. Ze passen in ieder interieur. De stoffen hebben een speciale coating waardoor ze 100% verduisteren. Ook handig als u graag slaapt in een donkere slaapkamer. 

Een alternatief voor een verduisterende raamdecoratie kunnen Duette gordijnen zijn. Dit is een sfeervol vouwgordijn dat fel licht buiten houdt en de privacy waarborgt.  

Schoonhouden van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn geen stofvangers zoals horizontale lamellen of dikke gordijnen dat kunnen zijn. Maar het kan vanzelfsprekend gebeuren dat het gordijn na verloop van tijd wat vies is. Gaat het om stof en niet om een vlek? Dan volstaat het afborstelen van het gordijn met een zachte borstel. Is er meer aan de hand? Dan kan het gordijn voorzichtig met een vochtige doek worden afgenomen. Bij uitdagende vlekken kan het rolgordijn even in een lauwwarm bad. Hang het gordijn daarna goed uit om te drogen.

Meest gestelde vragen over rolgordijnen

Wij krijgen met grote regelmaat vragen over rolgordijnen. Om u het zoeken te besparen, zetten we hier vast een aantal vaak gestelde vragen én antwoorden op een rij:

 • Zijn rolgordijnen ook geschikt voor draaikiepramen?
  Rolgordijnen zijn geschikt voor veel meer ramen dan men vaak denkt. Ze passen in elke ruimte en in ieder interieur. Wij kunnen uw rolgordijn altijd op maat maken, ze zijn verkrijgbaar tot grote breedtematen. Ook als het om een draaikiepraam gaat, een dakraam of een raam met afwijkende hoogte- of breedtematen, kunt u met een rolgordijn prima uit de voeten.

 • Is een rolgordijn verduisterend?
  Rolgordijnen zijn er in allerlei maten en soorten. Binnen die maten en soorten zijn er ook variaties in de gebruikte materialen en stoffen. Waar de ene stof vrijwel geen licht doorlaat, doet de ander dat wel. Het is een kwestie van smaak. Onze rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verduisterende en lichtdoorlatende stoffen. Wilt u wakker worden in een slaapkamer die om zeven uur net zo donker is als om twee uur ’s nachts? Dan is daar een passend rolgordijn voor!

 • Hoe monteer ik een rolgordijn?
  Vooropgesteld: maakt u zich geen zorgen. Het monteren van een rolgordijn is niet de ingewikkeldste klus die u tegen zult komen. Elk rolgordijn werkt weer iets anders, daarom leveren we vanzelfsprekend een duidelijke handleiding bij uw gordijn. We geven u regel 1 bij het monteren van een rolgordijn vast mee: Bedenk op voorhand aan welke kant het bolletjeskoord, de bediening van het rolgordijn, bevestigd moet worden. Monteer daarna de ophangbeugels en hang het oprolmechanisme hierin. Bevestig dan nog een blokkeringsschijfje om te voorkomen dat het gordijn zich te ver oprolt.

Bestellen bij Doehetbudget

Rolgordijnen passen in ieder interieur en zijn in elke ruimte te gebruiken, ideaal dus. Ze zijn handig, goed geprijsd, hebben weinig onderhoud nodig en u kunt ze overal in huis ophangen. Ook voor draaiende ramen of dakvensters zijn geschikte rolgordijnen verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een nieuw rolgordijn op maat voor een lage prijs, zonder in te leveren op kwaliteit? Kom langs in onze showroom in Alkmaar of bekijk online ons uitgebreide aanbod om uw woning comfortabel in te richten. We helpen u graag bij het vinden van een perfecte oplossing.