Raamdecoratie en raambekleding voor in de badkamer: onze expert tips!

Bent u op zoek naar inspiratie en tips voor raamdecoratie in uw badkamer? Wilt u weten welke vormen van badkamer raambekleding niet alleen mooi maar ook praktisch zijn? We helpen u graag. Daarom hebben we uit onze enorme collectie dé producten gekozen die het meest geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes.

De badkamer is een unieke ruimte in uw huis; dit houdt in dat de raambekleding die u hiervoor kiest aan meer eisen moet voldoen. Daarom geven we bij elke tip aan of het product vochtbestendig is, of het geschikt is voor een draai- of kiepraam en of het gemonteerd kan worden zonder dat u of onze monteur (voor uw gemak hebben we een montageservice!) in het kozijn hoeft te boren. Benieuwd naar wat voor úw badkamer de juiste keuze is? Lees verder!

Inspiratie: drie raamdecoratie-ideeën voor de badkamer

De meest vochtbestendige raambekleding

PVC jaloezieën in de badkamer

Is het voor u vooral belangrijk dat de raamdecoratie op uw badkamer goed tegen vocht kan? Dan zijn PVC jaloezieën voor u de beste keuze. Ze zijn verkrijgbaar in stijlvolle houttinten en kunnen als geen ander tegen vocht. Ook bieden ze u volledige privacy.

Bekijk onze PVC jaloezieën

Stijlvolle raambekleding en maximale privacy

DUETTE® gordijnen in de badkamer

Is uw badkamer goed geventileerd? Als de spiegel niet beslaat tijdens het douchen, dan zijn onze Duette® gordijnen een goede optie. U kunt kiezen welk deel van uw raam u afsluit, waardoor u kunt spelen met de lichtinval en geniet van maximale privacy.

Bekijk onze Duette® gordijnen

Een specifieke kleur als finishing touch

Aluminium jaloezieën in de badkamer

Heeft u een goed geventileerde badkamer en bent u op zoek naar een specifieke kleur om uw badkamer helemaal ‘af’ te maken? Aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in min of meer elke kleur onder de zon en hebben een strakke uitstraling.

Bekijk onze aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën voor badkamers

Op zoek naar vochtbestendige jaloezieën? Kies dan voor aluminium jaloezieën in de badkamer! Omdat ze goed tegen vocht kunnen en we ze op maat voor u maken, zijn ze zeer geschikt voor gebruik als badkamer raamdecoratie.

Aluminium jaloezieën hebben bovendien een isolerende werking. Dat is extra prettig in de badkamer, want dit zorgt ervoor dat uw badkamer in de winter warmer is en in de zomer juist koeler aanvoelt.

Jaloezieën geven u bovendien de gewenste privacy, doordat ze uw badkamer volledig aan het zicht kunnen onttrekken. Ook bieden aluminium jaloezieën u maximale controle over de lichtinval.

Van mensen die op zoek zijn naar raamdecoratie voor de badkamer, krijgen we vaak de vraag: “Kunnen aluminium jaloezieën ook op draai- en kiepramen gemonteerd worden?” Jazeker. Sterker nog: bij deze jaloezieën is boren niet nodig. U kunt kiezen voor boormontage, maar u kunt ze ook monteren met klemsteunen. Voeg een zijgeleiding toe en uw jaloezieën hangen altijd strak en bewegen met het raam mee.

Aluminium jaloezieën geven uw badkamer een stoere look. Omdat ze in talloze kleuren leverbaar zijn, heeft Doehetbudget.nl altijd een jaloezie die past bij uw badkamer!

EigenschappenScore (0-3)
Vochtbestendig **
Controle over lichtinval ***
Privacy ***
Geschikt voor draai- of kiepraam ***
Monteren zonder boren ***

Bekijk hier ons ruime assortiment aluminium jaloezieën!

Heeft u vragen? Wilt u kosteloos en vrijblijvend advies van één van onze stylisten? Wilt u samples of kleurstalen aanvragen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar!

Plisségordijnen voor badkamers

Mocht u niet zo bekend zijn met plisségordijnen (of het u zich gewoon afvragen): plissé is Frans voor ‘geplooid’. De stof van deze gordijnen is dan ook plooibaar, waardoor u precies kunt bepalen welk deel van het raam u bedekt wilt hebben. Hierdoor heeft u maximale controle over zowel de lichtinval als uw privacy. Dit maakt plisségordijnen ideaal voor badkamers.

Een andere reden om te kiezen voor plisségordijnen als badkamer raambekleding, is het feit dat u de gordijnstof snel en eenvoudig kunt schoonmaken met een vochtige doek. Zo voorkomt u aanslag en schimmelvorming op uw gordijnen. Onze tip: strijk na elke douchebeurt even met een doek over de gordijnen. Kost u enkele seconden en u heeft u er jaren plezier van.

Plisségordijnen zijn erg geschikt voor draai- kiepramen. Ook kunt u plisségordijnen monteren zonder te boren en dat is wel zo fijn wanneer u kunststof kozijnen heeft.

U kunt kiezen voor verschillende sluitingen. Zelf adviseren we voor badkamerramen altijd een handgreepbediening, zodat u bij het sluiten van het raam geen last heeft van koorden. 

EigenschappenScore (0-3)
Vochtbestendig ***
Controle over lichtinval ***
Privacy ***
Geschikt voor draai- of kiepraam ***
Monteren zonder boren ***

Bekijk hier ons ruime assortiment plisségordijnen!

Heeft u vragen? Wilt u kosteloos en vrijblijvend advies van één van onze stylisten? Wilt u samples of kleurstalen aanvragen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar!

Rolgordijnen voor badkamers

Een klassieker: rolgordijnen in de badkamer. Rolgordijnen blijven een populaire keuze voor badkamer raambekleding dankzij hun veelzijdigheid. Wij hebben rolgordijnen in zoveel soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, dat u in ons assortiment altijd een rolgordijn vindt dat bij de stijl van uw badkamer past.

Onze rolgordijnen zijn één van de meest vochtbestendige vormen van raamdecoratie, omdat ze van 100% polyester zijn.

Een tip: hoewel rolgordijnen zeer geschikt zijn voor de badkamer, zijn de meeste rolgordijnen niet volledig verduisterend. U houdt een sfeervolle, natuurlijke lichtinval. U bent zelf niet zichtbaar van buiten, maar er blijft wel een silhouet zichtbaar. Wilt u absolute privacy? Kies dan voor verduisterende rolgordijnen.  

Rolgordijnen zijn gemakkelijk te monteren op draai- en kiepramen. Door een zijgeleiding te plaatsen kunt u de stof vastzetten tegen het kozijn en beweegt deze altijd met het raam mee.

EigenschappenScore (0-3)
Vochtbestendig ***
Controle over lichtinval **
Privacy **
Geschikt voor draai- of kiepraam ***
Monteren zonder boren ***

Bekijk hier ons ruime assortiment rolgordijnen!

Heeft u vragen? Wilt u kosteloos en vrijblijvend advies van één van onze stylisten? Wilt u samples of kleurstalen aanvragen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar!

PVC jaloezieën voor badkamers

Heeft u een mooie designbadkamer en wilt u deze extra cachet geven met houten jaloezieën? Dan hebben we een zeer bruikbare tip voor u. Kies dan voor vochtbestendige PVC jaloezieën in uw badkamer. Onze PVC jaloezieën hebben de uitstraling van écht mat gelakt hout, maar zijn dankzij het gebruik van kunststof meer geschikt als badkamer raambekleding.

De lamellen zijn bovendien breder (vergelijkbaar met hout), wat zorgt voor een robuuste, stoere designuitstraling in uw badkamer. Zoals bij al onze jaloezieën, geven kunststof jaloezieën u maximale controle over lichtinval en de mate van privacy. U kunt dit letterlijk met een handomdraai volledig naar wens afstellen.

Wij zijn er om u te helpen. Daarom zijn we altijd duidelijk over onze producten. Het mooie, trendy designeffect van kunststofjaloezieën in uw badkamer krijgt u alleen als u bereid bent om de boormachine ter hand te nemen. Ze zijn niet uit te voeren met zijgeleiding, waardoor ze minder geschikt zijn voor draai- of kiepramen.

EigenschappenScore (0-3)
Vochtbestendig ***
Controle over lichtinval ***
Privacy ***
Geschikt voor draai- of kiepraam *
Monteren zonder boren -

Bekijk hier ons ruime assortiment kunststof jaloezieën!

Heeft u vragen? Wilt u kosteloos en vrijblijvend advies van één van onze stylisten? Wilt u samples of kleurstalen aanvragen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar!

Duo rolgordijnen voor badkamers

Steeds meer mensen kiezen voor duo rolgordijnen in de badkamer. Duo rolgordijnen zijn een trendy, stijlvol en vochtbestendige vorm van badkamer raambekleding.

Door het gebruik van polyester zijn duo rolgordijnen een vochtbestendige vorm van raamdecoratie. Omdat ze bestaan uit twee stoflagen (licht doorlatende en transparante horizontale banen) kunt u snel en eenvoudig de gewenste lichtinval afstellen – en de mate van privacy natuurlijk. De lichtdoorlatende stof zorgt voor een fijne, natuurlijke lichtinval. Wel blijven silhouetten van buitenaf zichtbaar. Wilt u maximale privacy in uw badkamer? Dat kan; wij hebben ook volledig verduisterende (en warmtewerende) stoffen in ons assortiment.

Duo rolgordijnen zijn makkelijk schoon te maken. Vuil blijft op de stof liggen en trekt er niet in. U kunt ze dus eenvoudig reinigen door ze af te nemen met een vochtige doek. We adviseren u om dit regelmatig te doen; het kost u luttele seconden en u heeft jaren en jaren plezier van uw mooie raambekleding.

Heeft u draai- of kiepramen? Let dan goed op. Niet alle duo rolgordijnen zijn uit te rusten met zijgeleiding. Uiteraard vermelden we dat bij al onze producten. Twijfelt u? Bel ons gerust. Wij willen ook graag dat u de perfecte raamdecoratie voor uw badkamer vindt. 

EigenschappenScore (0-3)
Vochtbestendig **
Controle over lichtinval **
Privacy **
Geschikt voor draai- of kiepraam **
Monteren zonder boren **

Bekijk hier ons ruime assortiment duo rolgordijnen!

Heeft u vragen? Wilt u kosteloos en vrijblijvend advies van één van onze stylisten? Wilt u samples of kleurstalen aanvragen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar!

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X