Waar moet ik op letten bij het bestellen van vouwgordijnen?

Het kan moeilijk zijn om te bepalen welke vouwgordijnen in uw situatie het meest geschikt zijn. Vindt u het belangrijk dat de vouwgordijnen perfect op uw interieur en uw wensen aansluiten? Dan is het belangrijk dat u bekend bent met de verschillende mogelijkheden. Als u twijfelt, is het geen slecht idee om advies te vragen aan een specialist. Deze kan u écht verder helpen en weet waar u op moet letten als u plannen heeft om vouwgordijnen te bestellen. Wilt u een beter beeld van de verschillende mogelijkheden? Dan kan ook dit blog van pas komen. Hieronder vertellen wij u namelijk precies waarop u moet letten bij het bestellen van vouwgordijnen.

Let vooral scherp op de kwaliteit en dus niet alleen op de prijs

Als u lang plezier wilt hebben van de vouwgordijnen, dan is het van belang dat u veel aandacht besteed aan kwaliteit. Toch hoeven goedkope gordijnen niet altijd de meest geschikte keuze te zijn. Het is verstandiger om voor de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding te kiezen. Hoe u kwaliteit kunt herkennen? Dat doet u bijvoorbeeld aan de gebruikte baleinen en de gebruikte kettingen. Alleen vouwgordijnen die van kwalitatieve materialen gemaakt zijn, verzekeren u van lang plezier. In andere gevallen kan goedkoop later wel eens duurkoop blijken te zijn. Bij doehetbudget.nl maken we de vouwgordijnen voor u op maat. Hierdoor hebben wij zelf controle over de kwaliteit en kunt u zeker zijn van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Service is belangrijk

Bij het bestellen van vouwgordijnen kiest u uiteraard voor de aanbieder die u de meeste service biedt. Service begint al met het beste advies en kan zich vervolgens uitrollen in hulp bij het kiezen van de juiste stof en kleur, het eventueel gratis inmeten van de vouwgordijnen, gratis montage en gratis bezorging. Zo weet u dat de gordijnen op de enige juiste wijze bevestigd worden en dat er goed ingemeten wordt. U koopt vouwgordijnen onder meer om de sfeer in uw huis verder te vergroten, daarnaast kunnen ze voor verduistering zorgen en zorgen ze als het goed is in alle gevallen voor extra wooncomfort.

Houd nadrukkelijk rekening met de rest van uw interieur

Bij het bestellen van uw vouwgordijnen dient u uiteraard nadrukkelijk rekening te houden met de rest van uw interieur. U zou kunnen stellen dat in een iets ouder huis een bepaald vouwgordijn beter tot zijn recht komt dan in een nieuwbouwhuis, al laten vouwgordijnen zich meestal kwalificeren als ‘overal toepasbaar’. Toch kunt u wel degelijk rekening houden met het type huis waarin u woont. Ook het interieur is van belang. Een mooi voorbeeld is de visgraatvloer. Stel dat u zo’n vloer heeft, kies dan bij voorkeur voor een effen gordijnen. Dan brengt u namelijk rust in uw woning. U kunt voor contrast zorgen door de vouwgordijnen die u bestelt. Heeft u opvallende wanden met felle kleuren, dan kunt u bijvoorbeeld prima kiezen voor witte vouwgordijnen. Uiteraard kunt u ook voor juist meer uitgesproken vouwgordijnen kiezen als de wanden in uw huis overwegend wit en effen zijn.

Het inmeten is zeer belangrijk

Als u gordijnen bestelt, is het van belang dat deze het juiste formaat hebben. Indien u zelf niet weet hoe u de gordijnen het best kunt inmeten, is het verstandig om een specialist om advies te vragen. Bij doehetbudget.nl vindt u voldoende meetadvies, waardoor u ook zonder enige ervaring het inmeten zelf kunt verzorgen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onze landelijke meet- en montagedienst. Op deze manier kunt u er absoluut zeker van zijn dat er geen fouten gemaakt worden.

Roman Blinds en Austrian Blinds

Houd er ook rekening mee dat gordijnen een ruimte groter of kleiner kunnen laten lijken. Donkere vouwgordijnen geven een behaaglijke en knusse uitstraling. Heeft u een kleinere woning, kies dan liever niet voor vouwgordijnen in verschillende kleuren maar houd het bij effen. Anders gaat uw huis al snel té klein lijken. Overigens kunt u terwijl u op zoek bent naar de voor u perfecte vouwgordijnen, stuiten op de termen Roman Blinds en Austrian Blinds. Met Roman Blinds worden vouwgordijnen met baleinen bedoeld, deze gordijnen hebben een meer strakke en zakelijke uitvoering. Austrian Blinds daarentegen, missen de baleinen en kunt u eerder als romantische gordijnen omschrijven.

Verduisterend, licht doorlatend of in transparante uitvoering?

De meeste tijd gaat ongetwijfeld zitten in het kiezen van vouwgordijnen in de juiste stof en de kleur die het best bij u en uw interieur past. Daarnaast dient u ook nog eens te kiezen tussen verduisterende vouwgordijnen, vouwgordijnen die licht doorlatend zijn en transparante vouwgordijnen. De stof die u kiest hangt van verschillende factoren af, uw persoonlijke smaak is daar uiteraard een van. U heeft tal van verschillende basisstoffen, maar kunt ook kiezen voor een luxere stof. Een en ander is uiteraard ook afhankelijk van de plek waar de vouwgordijnen komen te hangen. Linnen is een op dit moment erg populaire stof. Linnen vouwgordijnen hebben een natuurlijke uitstraling. De meeste vouwgordijnen zijn overigens van polyester en katoen of helemaal van polyester.

Vergeet vooral niet de invloed die de kleur kan hebben op een bepaalde ruimte

Tot slot nog de kleur. We hebben het al gehad over de invloed die kleur kan hebben op een ruimte. Het kiezen van de juiste kleur is en blijft echter toch vooral een kwestie van smaak. Wist u dat taupe de meest verkochte kleur is als het gaat om vouwgordijnen? Daarna volgen de kleuren wit, grijs en bruin. Uiteraard hoeft u zich daar niets van aan te trekken, het geeft u slechts een beeld van aan welke kleuren de meeste mensen de voorkeur geven. Weet u niet goed welke kleur u het best kunt kiezen? Kies dan voor een neutrale kleur of een kleur die al vaker in uw interieur voorkomt. Op deze manier voorkomt u dat de uniforme uitstraling van het interieur verloren gaat.

Persoonlijk advies van onze specialisten?

Krijgt u bij graag persoonlijk advies? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u helpen bij het beoordelen van welke gordijnen in uw situatie het meest geschikt zijn. U bent bovendien ook welkom in onze showroom in Alkmaar. Ook hier kunt u een goed beeld opdoen van de verschillende mogelijkheden.

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X