Waar moet ik op letten bij het bestellen van vouwgordijnen?

Het kan moeilijk zijn om te bepalen welke vouwgordijnen het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. Vind je het belangrijk dat de vouwgordijnen perfect op jouw interieur en jouw wensen aansluiten? Dan leggen we je graag alles uit over de verschillende mogelijkheden. Als je twijfelt, is het geen slecht idee om advies te vragen aan een specialist. Deze kan je écht verder helpen en weet waar je op moet letten als je plannen hebt om vouwgordijnen te bestellen. Hieronder vertellen wij je daarom precies waarop je moet letten bij het bestellen van vouwgordijnen.

Let goed op de kwaliteit en dus niet alleen op de prijs

Als je lang plezier wilt hebben van je nieuwe vouwgordijnen, dan is het van belang dat je veel aandacht besteed aan kwaliteit. Goedkope gordijnen hoeven namelijk niet altijd de meest geschikte keuze te zijn. Het is daarom verstandiger om voor de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding te kiezen. Hoe je kwaliteit kunt herkennen? Dat zie je bijvoorbeeld aan de gebruikte baleinen en de gebruikte kettingen. Alleen vouwgordijnen die van kwalitatieve materialen gemaakt zijn, verzekeren je van lang plezier. In andere gevallen kan goedkoop later wel eens duurkoop blijken te zijn. Bij doehetbudget.nl maken we de vouwgordijnen voor je op maat. Hierdoor hebben wij zelf controle over de kwaliteit en kun je zeker zijn van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Service is belangrijk

Bij het bestellen van vouwgordijnen kies je uiteraard voor de aanbieder die je de beste service biedt. Service begint al met het beste advies en kan zich vervolgens uitrollen in hulp bij het kiezen van de juiste stof en kleur, het eventueel inmeten van de vouwgordijnen, montage en gratis bezorging. Zo weet je dat de gordijnen op de enige juiste wijze bevestigd worden en dat er goed ingemeten wordt. Je koopt vouwgordijnen onder meer om de sfeer in huis verder te verhogen, daarnaast kunnen ze voor verduistering zorgen en zorgen ze als het goed is in alle gevallen voor extra wooncomfort.

Houd rekening met de rest van je interieur

Bij het bestellen van vouwgordijnen dient je uiteraard rekening te houden met de rest van het interieur. Je zou kunnen stellen dat in een iets ouder huis een bepaald vouwgordijn beter tot zijn recht komt dan in een nieuwbouwhuis, al laten vouwgordijnen zich meestal kwalificeren als ‘overal toepasbaar’. Toch kun je wel degelijk rekening houden met het type huis waarin je woont en ook het interieur is van belang. Een mooi voorbeeld is de visgraatvloer. Stel dat je zo’n vloer hebt, kies dan bij voorkeur voor effen gordijnen. Dan brengt namelijk rust in de woning. Je kunt ook voor contrast zorgen met bepaalde vouwgordijnen. Heb je opvallende wanden met felle kleuren, dan kun je bijvoorbeeld prima kiezen voor witte vouwgordijnen. Uiteraard kun je ook voor meer uitgesproken vouwgordijnen kiezen als de wanden in jouw huis overwegend wit en effen zijn.

Juist inmeten is zeer belangrijk

Als je gordijnen bestelt, dan is het van belang dat deze het juiste formaat hebben. Indien je zelf niet weet hoe je de gordijnen het best kunt inmeten, dan is het verstandig om een specialist om advies te vragen. Bij doehetbudget.nl vind je voldoende gratis meetadvies, waardoor je ook zonder enige ervaring het inmeten zelf kunt doen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van onze landelijke meet- en montagedienst. Op deze manier kun je er absoluut zeker van zijn dat er geen fouten gemaakt worden.

Roman Blinds en Austrian Blinds

Houd er ook rekening mee dat gordijnen een ruimte groter of kleiner kunnen laten lijken. Donkere vouwgordijnen geven bijvoorbeeld een behaaglijke en knusse uitstraling. Heb je een kleinere woning, kies dan liever niet voor vouwgordijnen in verschillende kleuren maar houd het bij effen. Anders gaat je huis al snel té klein lijken. Overigens kun je terwijl je op zoek bent naar de voor jou perfecte vouwgordijnen, stuiten op de termen Roman Blinds en Austrian Blinds. Met Roman Blinds worden vouwgordijnen met baleinen bedoeld, deze gordijnen hebben een meer strakke en zakelijke uitvoering. Austrian Blinds daarentegen, missen de baleinen en kun je als romantische gordijnen omschrijven.

Verduisterend, licht doorlatend of in transparante uitvoering

De meeste tijd gaat ongetwijfeld zitten in het kiezen van vouwgordijnen in de juiste stof en de kleur die het best bij je smaak en je interieur past. Daarnaast dien je ook nog eens te kiezen tussen verduisterende vouwgordijnen, vouwgordijnen die licht doorlatend zijn en transparante vouwgordijnen. De stof die je kiest hangt van verschillende factoren af, zoals je persoonlijke smaak. Er zijn tal van verschillende basisstoffen, maar je kunt ook kiezen voor een luxere stof. Een en ander is uiteraard ook afhankelijk van de plek waar de vouwgordijnen komen te hangen. Linnen is een op dit moment erg populaire stof. Linnen vouwgordijnen hebben een mooie natuurlijke uitstraling. De meeste vouwgordijnen zijn overigens van polyester en katoen of helemaal van polyester.

Zo kies je de juiste kleur vouwgordijnen

Tot slot hebben we nog de keuze voor een bepaalde kleur. We hebben het al gehad over de invloed die kleur kan hebben op een ruimte. Het kiezen van de juiste kleur is en blijft echter toch vooral een kwestie van smaak. Wist je dat taupe de meest verkochte kleur is als het gaat om vouwgordijnen? Daarna volgen de kleuren wit, grijs en bruin. Uiteraard hoef je je daar niets van aan te trekken, het geeft slechts een beeld van aan welke kleuren de meeste mensen de voorkeur geven. Weet je niet goed welke kleur je het best kunt kiezen? Kies dan voor een neutrale kleur of een kleur die al vaker in je interieur voorkomt. Op deze manier voorkom je dat de uniforme uitstraling van het interieur verloren gaat.

Persoonlijk advies van onze specialisten

Op zoek naar persoonlijk advies? Neemt dan gerust contact met ons op. Wij kunnen je helpen bij het beoordelen van welke gordijnen in jouw situatie het meest geschikt zijn. Je bent bovendien ook welkom in onze showroom in Alkmaar. Hier kun je de verschillende mogelijkheden van dichtbij bekijken.

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X