Plissé

Plissegordijnen op maat zijn zonwerend en ideaal om inkijk te voorkomen. Maak keuze uit ons ruime assortiment stoffen en creëer een strakke en tegelijkertijd warme uitstraling.

Plisségordijnen zijn geschikt voor elke situatie en raamtype. Vaste ramen, (kunststof) draai- kiepramen, dakramen en ook voor lichtkoepels is dit mogelijk.

Plissé

Plissé

Plissegordijnen op maat zijn zonwerend en ideaal om inkijk te voorkomen. Maak keuze uit ons ruime assortiment stoffen en creëer een strakke en tegelijkertijd warme uitstraling.

Plisségordijnen zijn geschikt voor elke situatie en raamtype. Vaste ramen, (kunststof) draai- kiepramen, dakramen en ook voor lichtkoepels is dit mogelijk.

Filter

1 artikel(en)

Plisségordijnen op maat in bijna 50 kleuren en zeer flexibele bediening. Plissegordijnen zijn enkelzijdig gekartelde stoffen die ook geschikt zijn voor verschillende ruimtes.  Met de plissés bepaalt u zelf de hoeveelheid lichtinval met behoud van uw privacy.
Plisségordijnen

9.59,5/10 (84 reviews)

 • Reguleert lichtinval
 • Keuze uit 48 kleuren
 • Breedtes tot 2,4 meter
Filter

1 artikel(en)

Plisségordijnen bestellen

Plisségordijnen misstaan in geen enkel huis. Ze komen bijvoorbeeld uitstekend tot hun recht in de keuken, huiskamer of serre. Dit type gordijn is dan ook ideaal om inkijk te voorkomen en tegelijkertijd toch voldoende daglicht binnen te laten. De stoffen zijn namelijk lichtdoorlatend. Bij Doehetbudget hebben we prachtige stoffen in diverse kleuren in ons assortiment. Een plisségordijn kan bovendien op verschillende ondergronden worden bevestigd. Het fijne, smalle, bovenbakje is namelijk makkelijk te monteren. Zelfs op een glaslat.

Plisségordijnen top down bottom up

Het ‘top down bottom up’ principe van plisségordijnen is een ander groot voordeel. Waar gewone gordijnen alleen naar links en rechts openen en rolgordijnen alleen van beneden naar boven, kunnen plisségordijnen met top down bottom up bediening twee kanten op. Dit maakt het mogelijk om de gordijnen op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt het plisségordijn bijvoorbeeld van boven openen, van onderen, of in het midden van het raam hangen. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om voor volledige privacy te kiezen, maar toch van boven wat zonnestralen toe te laten. Je kunt de lichtinval helemaal regelen zoals je dat fijn vindt. Wil je de ruimte nog donkerder kunnen maken? Kijk dan eens bij onze verduisterende opties, zoals rolgordijnen of overgordijnen.

Plisségordijnen top down bottom up zijn overigens niet alleen erg handig, maar de uitstraling is ook uniek. Ben je een liefhebber van deze uitstraling? Dan is er geen enkele reden te bedenken om niet voor de plisségordijnen top down te kiezen. Doordat je bij ons de mogelijkheid krijgt om uit allerlei verschillende kleuren te kiezen, is er altijd een gordijn dat bij je past. Advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. We vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden.

A-kwaliteit plisségordijnen, op maat gemaakt

De gevouwen plooien van plisségordijnen schuiven als een harmonica in en uit elkaar. Toch blijven de plooien perfect recht, zelfs bij jarenlang intensief gebruik. Plisségordijnen zijn bovendien voor nagenoeg alle soorten ramen verkrijgbaar. Dakramen, draaikiepramen of zelfs lichtkoepels: de mogelijkheden zijn eindeloos. Het fijne, smalle, bovenbakje van het plisségordijn is overal makkelijk te monteren.

Wij maken alle bij ons bestelde plisségordijnen op maat. Je kiest zelf een kleur uit en geeft daarnaast ook aan wat het formaat van het plisségordijn moet worden. Op basis van deze gegevens en een aantal aanvullende opties berekenen wij real-time wat de raamdecoratie gaat kosten. Bestellingen worden gewoonlijk tussen  7 tot 14 werkdagen gratis thuis geleverd. 

Onze vakmensen controleren alle gordijnen zorgvuldig op kwaliteit. Voldoet een product niet aan de kwaliteitseisen, dan wordt dit product niet verstuurd. Van ons mag je dan ook altijd absolute A-kwaliteit verwachten. Een hele geruststelling.

Kennismaken met de kwaliteit van onze producten?

Wil je ons raambekleding assortiment van dichtbij komen bekijken? Dan raden wij je een bezoek aan onze showroom in Alkmaar aan. Hier kun je naar hartenlust inspiratie opdoen voor je eigen woning. De aanwezige specialisten kunnen je bovendien, indien gewenst, gelijk van een passend advies voorzien. Geen gelegenheid om naar de showroom te komen? Bestel dan een aantal gratis kleurstalen, zodat je de kleuren en materialen eerst gemakkelijk kunt vergelijken voordat je een bestelling plaatst.

Zes veelgestelde vragen over plisségordijnen

Wij krijgen regelmatig vragen over onze plisségordijnen. Om het jou en onszelf wat makkelijker te maken, vind je hieronder de zes meest gestelde vragen op een rijtje:

   • Wat zijn plisségordijnen?
    Plisségordijnen zijn een mooie én functionele raamdecoratie met een strakke uitstraling, uitgevoerd in prachtige stoffen. De stof van een plisségordijn wordt strak gevouwen, wat het gordijn een bijzondere uitstraling geeft. Daarnaast is een plisségordijn ook functioneel. De stof is lichtdoorlatend en transparant. Je krijgt meer privacy, want het gordijn vermindert de inkijk en het felle zonlicht blijft buiten terwijl het gordijn wel licht doorlaat. Een kenmerkend aspect van het plisségordijn is dat het gordijn op verschillende manieren te gebruiken is; zowel van beneden naar boven als andersom. Top down bottom up. Dit betekent dat je er dus ook voor kunt kiezen om alleen het middenstuk van het raam bedekt te laten.

   • Wat kosten plisségordijnen?
    Een plisségordijn is geen gestandaardiseerd product. Je kunt het gordijn precies zo laten maken als je zelf wilt. Zo lang en breed als je wilt, maar ook uitgevoerd in door jou gekozen stoffen en kleur. Omdat het maatwerk is, is er geen standaard prijs. We hebben wel een ‘vanaf-prijs’. Deze staat vermeld op de productpagina.

   • Hoe kan ik plisségordijnen schoonmaken?
    In dit rijtje mag deze vraag ook niet ontbreken. Plisségordijnen kun je goed bijhouden door ze met enige regelmaat af te stoffen. Dit kan met een doek, maar makkelijk nog met een plumeau of een zachte stofzuigerborstel. Als er daadwerkelijk vlekken in het gordijn zitten, is de tijd van stoffen voorbij. Dan adviseren we voorzichtig schoon te maken met een doek met lauwwarm water. Als dat allemaal geen vruchten meer afwerpt, dan kun je het gordijn losmaken en in lauw water wassen. Let tijdens het drogen dan wel goed op de vouwen.

   • Hoe bevestig ik plisségordijnen?
    Je hoeft geen ervaren klusser te zijn om de gordijnen voor het raam te krijgen. Nu is het wel zo dat de montage-instructies verschillen per type plisségordijn. Kijk dus vooral altijd goed in de meegestuurde handleiding. Om alvast een beeld te geven van wat het montageproces behelst: Onze plisségordijnen hebben een fijn, smal, bovenbakje. Deze is makkelijk te monteren, zelfs op een glaslat. De klus begint met het markeren waar je het gordijn precies wilt plaatsen, daarna monteer je het bovenbakje. Houd rekening met de plaatsing; wil je het gordijn ‘in de dag’ of ‘op de dag’ monteren? In de dag betekent in het kozijn, het kozijn sluit dan helemaal om het gordijn. Op de dag betekent dat het gordijn op het kozijn zit, er tegenaan geplaatst.

   • Hoe meet ik plisségordijnen in?
    Met een goede rolmaat kom je heel ver! Een metalen rolmaat werkt in de regel het beste. Voor de meetinstructies maakt het een groot verschil of je de gordijnen in de dag of op de dag wilt monteren. Weet je van waar tot waar het gordijn moet komen? Meet dan de breedte aan de binnenzijde van muur tot muur en de hoogte van de muur tot de vensterbank. Heb je tijdens het inmeten vragen of weet je niet zeker of het goed gaat? Neem dan gerust contact met ons op!

   • Hoe werken plisségordijnen?
    Ook een veelgehoorde vraag! Plisségordijnen kunnen op verschillende manieren werken, afhankelijk van jouw wensen. Een uniek aspect aan plisségordijnen is dat ze zowel van onder naar boven ingeschoven kunnen worden, als van boven naar beneden. Dat noemen we top down bottom up. Op deze manier kun je bijvoorbeeld zorgen dat je minder inkijk in huis hebt. Daarnaast zijn er ook verschillende bedieningsmogelijkheden voor plisségordijnen.

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X