Raamdecoratie voor uw schuifpui: lees onze expert tips voor raambekleding!

Bent u op zoek naar inspiratie en tips voor raamdecoratie voor uw schuifpui? En wilt u weten welke vormen van raambekleding het meest geschikt zijn voor een schuifpui? We helpen u graag om de raambekleding te kiezen die het beste bij uw woonwensen past! Daarom hebben we uit onze enorme collectie binnenzonwering en raamdecoratie de producten gekozen die het meest geschikt zijn voor een schuifpui.

Inspiratie: is deze raambekleding iets voor uw schuifpui?

Trendy en veelzijdig

Jaloezieën voor de schuifpui

Jaloezieën zijn trendy en passen in elk interieur. Kies hout voor een landelijke uitstraling, bamboe voor een natuurlijke look en aluminium wanneer u het echt superstrak wilt. Tip: vanwege het grote raamoppervlak, komen jaloezieën met een lamel van 65 mm hier zeer goed tot hun recht!

Bekijk onze jaloezieën

Optimaal bedieningsgemak

Lamellen voor de schuifpui

Lamellen zijn aan een sterke comeback bezig! Steeds meer mensen kiezen voor verticale lamellen als raambekleding voor hun schuifpui. Dankzij de eenvoudige en lichte bediening kunt u snel bij uw schuifpui. Onze kunststof lamellen knakken niet en zijn in veel kleuren verkrijgbaar!

Bekijk onze verticale lamellen

Alles over raambekleding voor schuifpuien

Lees hier onze tips voor u!

Raamdecoratie voor uw schuifpui: alle mogelijkheden op een rij

Een schuifpui is een populaire feature in veel woningen. Niet zo gek: het grote raam zorgt voor veel natuurlijk licht, terwijl u ook mooi zicht heeft op uw tuin. Op het gebied van raambekleding voor schuifpuien is er veel mogelijk. Er zijn meer dan voldoende opties die passen bij uw interieur en de uitstraling die u wilt. Daarom is het verstandig om bij uw keuze goed te kijken naar zaken als de gewenste lichtinval en privacy.

Daarnaast is het belangrijk dat de gekozen raamdecoratie het handvat of de hendel van uw schuifpui niet in de weg zit. Ook hier helpen we u natuurlijk bij. We kunnen u kosteloos en vrijblijvend adviseren, we geven u desgewenst meetadvies en u kunt er voor kiezen om gebruik te maken van onze montageservice.

Tip 1: rolgordijnen voor uw schuifpui
Veel mensen kiezen voor rolgordijnen voor hun schuifpui. Rolgordijnen zijn extreem licht en eenvoudig te bedienen. U trekt ze snel en eenvoudig omhoog, waardoor u de schuifpui meteen kunt gebruiken. Daarnaast kunt u met rolgordijnen en duo rolgordijnen de hoeveelheid lichtinval en privacy goed bepalen. U kunt namelijk kiezen tussen diverse stoffen. Onze rolgordijnen en duo rolgordijnen zijn leverbaar met een transparante, licht doorlatende of verduisterende stof.

Tip 2: lamellen voor uw schuifpui
Lamellen zijn al jaren een erg populaire keuze voor een schuifpui. Ze zijn erg praktisch, doordat ze eenvoudig geopend en gesloten kunnen worden. Schuif de lamellen opzij en u kunt direct naar buiten. U bepaalt zelf hoeveel zonlicht ze doorlaten en in welke mate u naar buiten kunt kijken (en anderen naar binnen); ideaal. Verticale lamellen zijn makkelijk schoon te houden met een vochtige doek en er hoopt zich geen stof op, zoals bij gordijnen. Denkt u bij lamellen vooral aan geknakte stroken en duffe kantoren? We nemen het u niet kwalijk, maar ook lamellen zijn met hun tijd meegegaan. Onze lamellen zijn van textiel, dus geen geknak en geen gerammel. Daarnaast zijn ze in zo’n beetje elke denkbare kleur leverbaar, zodat u precies de juiste sfeer kunt creëren.

Daarnaast zien we vaak dat lamellen worden geplaatst voor een schuifpui. Lamellen zijn verticale stroken die in de materialen stof en kunststof besteld kunnen worden. Lamellen zijn praktisch doordat ze open en gesloten kunnen worden. Wil je gebruik maken van de schuifpui? Schuif dan de lamellen opzij.

Tip 3: jaloezieën voor uw schuifpui
Houdt u van jaloezieën? Wij ook! Het is zeer goed mogelijk om jaloezieën voor een schuifpui te plaatsen. Goed nieuws dus voor alle mensen die jaloezieën voor al hun andere raampartijen hebben. Er is wel één ding waar u goed op moet letten: jaloezieën moeten in zijn geheel opgetrokken worden wanneer u de schuifpui wilt gebruiken. Hierdoor ‘stapelen’ ze zich bovenaan als het ware op. Let dus goed op (en schroom niet om ons om advies te vragen!) of de hoogte van dit pakket de schuifpui niet in de weg zit. Aluminium jaloezieën zijn hier wellicht een goede optie, omdat ze lichter en dunner zijn, waardoor ze aan de bovenzijde minder ruimte innemen. En: aluminium jaloezieën zijn in nagenoeg elke kleur verkrijgbaar. Er is dus altijd een geschikte jaloezie voor uw interieur. Wist u dat u jaloezieën op kunt delen in meerdere goed aansluitende delen? Het ene deel plaatst u voor het vaste deel, het andere voor het schuivende deel. Handig! Daarnaast bieden jaloezieën maximale controle over lichtinval en privacy, zijn ze eenvoudig schoon te houden, zijn de mogelijkheden om sfeer aan uw inrichting toe te voegen eindeloos (van aluminium tot bamboe en van hout tot vinyl) en zijn ze eenvoudig te bedienen.

Tip 4: Plisségordijnen voor uw schuifpui
Plisségordijnen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en een zeer trendy oplossing voor uw schuifpui. Met de keuze voor de stof (transparant, licht doorlatend of geheel verduisterend) bepaalt u zelf de mate van privacy. Kiest u voor een zogeheten ‘top down & bottom up’-systeem, dan kunt u zowel de boven als de onderkant bedienen. U kunt de lichtinval dan snel en eenvoudig precies afstemmen zoals u dat wilt. Omdat plisségordijnen licht zijn en het systeem weinig ruimte inneemt, blijft er zelfs in de opgetrokken stand maar een klein pakketje over. Plisségordijnen voegen sfeer en stijl toe en zitten niet snel in de weg, waardoor ze erg geschikt zijn voor schuifpuien.

Tip 5: Vouwgordijnen voor uw schuifpui
Vouwgordijnen zijn een elegante en smaakvolle vorm van raambekleding, die ook geschikt is voor een schuifpui. Ze geven een interieur een zachte, warme sfeer. Onze vouwgordijnen zijn verkrijgbaar als inbetweens (wat betekent dat ze een deel van het raam bekleden) of als kamerhoge gordijnen.
Bij ons kunt u zelf de transparantie van de vouwgordijnen bepalen. Wilt u ze gebruiken voor extra privacy? Moeten ze al het zonlicht buiten houden? Bepaal op basis hiervan hoe dik of transparant u de stof wilt hebben. U laat de gordijnen met een eenvoudig trekmechanisme zakken of haalt ze omhoog. Bij het ophalen, vouwt de stof zich bovenaan op. Let goed op of de stof de beweging van uw schuifpui niet belemmert. Met meer dan twintig jaar ervaring met raamdecoratie kunnen we u hier bij helpen – en dat doen we graag.

Kunnen we u nog ergens mee helpen?

Heeft u vragen? Wilt u kosteloos en vrijblijvend advies van één van onze stylistes? Wilt u samples of kleurstalen aanvragen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar!

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X