Welke raamdecoratie kiest u voor uw slaapkamer? Lees hier onze raamdecoratietips!

Bent u op zoek naar inspiratie en tips voor raamdecoratie in uw slaapkamer? We helpen u graag. In feite zijn veel vormen van raambekleding geschikt voor de slaapkamer. Om u toch wat verder op weg te helpen, hebben we uit onze enorme collectie een aantal praktische en trendy vormen van binnenzonwering geselecteerd.

We belichten onder meer raamdecoratie die privacy biedt, raambekleding die u de kans geeft uw slaapkamer te verduisteren en binnenzonwering die een sterk isolerende werking heeft.

Inspiratie: drie raamdecoratie-ideeën voor de slaapkamer

Verduisterend én romantisch

Vouwgordijnen in de slaapkamer

Wilt u uw slaapkamerraam volledig kunnen verduisteren? Hecht u waarde aan privacy én wilt u dat uw raamdecoratie bijdraagt aan een warme, romantische sfeer? Dan zijn vouwgordijnen van een verduisterende stof écht iets voor u!

Bekijk onze vouwgordijnen

Sterke isolerende werking

DUETTE® gordijnen in de slaapkamer

Ligt u er graag letterlijk en figuurlijk warmpjes bij? Wilt u slapend besparen op uw energierekening? Onze Duette® gordijnen zijn niet alleen sfeervol en verkrijgbaar in een verduisterende stof, ze hebben ook nog eens een sterk isolerende werking!

Bekijk onze Duette® gordijnen

Totale verduistering

Rolgordijnen in de slaapkamer

Is totale duisternis een vereiste voor een goede nachtrust? Dan zijn onze verduisterende rolgordijnen met zijprofielen wellicht een goede keuze voor u. Rolgordijnen zijn er in verduisterende stoffen en de zijprofielen sluiten de kleinste kiertjes af.

Bekijk onze verduisterende rolgordijnen

Onze raamdecoratie tips voor de slaapkamer

We helpen u graag om de juiste raambekleding te kiezen voor uw slaapkamer. Privacy, de mate van zonlicht, sfeer en de combinatie met het type raam zijn belangrijke dingen om tijdens uw zoektocht op te letten. Omdat ons aanbod enorm is en veel soorten raamdecoratie geschikt zijn voor de slaapkamer, geven we u alvast enkele tips. Direct vrijblijvend bellen, mailen of Whatsappen met onze stylisten mag natuurlijk ook altijd! We staan voor u klaar.

1. Duo rolgordijnen voor de precies de juiste hoeveelheid licht in de slaapkamer

Trendy en net zo verduisterend als u het zelf wilt hebben: duo rolgordijnen. Een verduisterend duo rolgordijn heeft een stof die uit twee banen bestaat. Een ervan is transparant en de ander is verduisterend. Door deze stoflagen langs elkaar heen te laten bewegen kunt u spelen met de lichtinval. Een duo rolgordijn biedt u dus op dat vlak wat meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld een volledig verduisterend rolgordijn. Het gebruik van twee lagen stof zorgt er wel voor dat u aan de zijkant kleine kieren overhoudt, waar licht doorheen komt.

Top voor: spelen met licht, grote en kleine ramen.
Ook geschikt voor: gedeeltelijke verduistering, monteren zonder boren.
Niet geschikt voor: draai- en kiepramen.
Slaapt u op de bovenste etage en heeft u een dakraam? We hebben ook rolgordijnen voor dakramen!

Bekijk hier ons ruime assortiment A-kwaliteit duo rolgordijnen.

2. Rolgordijn met zijprofielen voor een donkere slaapkamer

Een rolgordijn in uw slaapkamer – voor wanneer het écht donker moet zijn! Rolgordijnen zijn een tijdloze klassieker die u de kans bieden om uw slaapkamer volledig te verduisteren. Voor veel mensen is totale duisternis een vereiste voor een goede nachtrust en een rolgordijn met cassette, verduisterende stof en zijprofielen biedt dan uitkomst. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat er nog geen streepje licht binnenkomt. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een stof die wat meer licht doorlaat; de keuze in materiaal is groot. En u weet het: we adviseren u graag.

Top voor: verduistering, draai- en kiepramen, wanneer u niet wilt boren.
Minder geschikt voor: hele grote raampartijen.

Bekijk hier ons ruime assortiment A-kwaliteit rolgordijnen. 

3. Sfeervol: vouwgordijnen in de slaapkamer

Speelt de juiste sfeer een belangrijke rol in uw keuze voor raambekleding in de slaapkamer? Wilt u graag een romantische setting creëren? Kijk dan eens naar onze mooie vouwgordijnen. Vouwgordijnen zijn elegant en stijlvol. Laat ze volledig naar beneden voor een strak, modern effect. De stof vouwt zich netjes op wanneer u het vouwgordijn ophaalt. Omdat het ophangsysteem mooi slank is, sluit de stof bovendien goed aan op het raam. U houdt dus slechts minimale lichtkieren over.

Vouwgordijnen zijn leverbaar in drie stofsoorten: transparant, licht doorlatend en verduisterend. Deze stoffen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, zodat u altijd een warme, fijne sfeer kunt creëren in uw slaapkamer met precies de juiste hoeveelheid licht.

Top voor: sfeer, styling, kleine en grote ramen.
Ook geschikt voor: verduistering.
Minder geschikt voor: draai- en kiepraam, monteren zonder boren.

Bekijk hier ons ruime assortiment vouwgordijnen!

4. Plisségordijnen: de trendy keuze voor uw slaapkamer

Plisségordijnen in de slaapkamer? Dat is een ideaal huwelijk tussen verduistering en sfeer. Kies wel voor één van de verduisterende varianten, met twee stoflagen. Hiermee kunt u uw slaapkamer helemaal verduisteren en dat is vaak wel zo prettig. Een fijn bijeffect van de dubbele stoflaag, is dat deze een isolerende werking heeft. U houdt warmte dus beter vast en kou beter buiten. Heerlijk toch? Omdat de stof  van deze gordijnen plooibaar is, kunt u precies bepalen welk deel van het raam u bedekt wilt hebben. U heeft dus maximale controle over zowel de lichtinval als uw privacy. Erg prettig voor wanneer buren zicht hebben op uw slaapkamer, of wanneer uw slaapvertrekken zich op de begane grond bevinden.

Top voor: reguliere en grote ramen, draai- en kiepramen en monteren zonder boren.
Ook geschikt voor: verduistering.

Bekijk hier ons ruime assortiment plisségordijnen!

5. Jaloezieën en gordijnen: de alleskunners voor de slaapkamer

Jaloezieën en gordijnen behandelen we tegelijk. Waarom? Omdat dit natuurlijk dé twee klassiekers zijn voor raambekleding in de slaapkamer. Heel veel Nederlanders hebben één van deze twee vormen van raamdecoratie bij hun op de slaapkamer. Beiden zijn zeer geschikt voor deze ruimte, omdat zowel jaloezieën als gordijnen in oneindig veel kleuren te krijgen zijn. U kunt beiden dus perfect afstemmen op de andere elementen in de inrichting van uw slaapvertrek. Daarnaast zorgen zowel jaloezieën als gordijnen voor maximale verduistering en privacy.

Bekijk hier ons ruime assortiment jaloezieën en bekijk hier ons ruime assortiment gordijnen

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X