Welke raamdecoratie kiest u voor uw keuken? Lees hier onze raamdecoratietips!

Bent u op zoek naar de juiste raamdecoratie voor uw keuken? We helpen u graag met enkele tips en suggesties. Want: raambekleding in de keuken moet functioneel zijn, sfeer bieden en matchen met de uitstraling van uw keuken, of deze nu modern, strak, landelijk of klassiek is. De juiste raamdecoratie zorgt immers voor extra sfeer in uw keuken en brengt de aanwezige kleuren mooi samen.

Daarnaast brengt elke vorm van raamdecoratie, van jaloezieën tot plisségordijnen, een andere sfeer met zich mee en heeft andere praktische voordelen. Om u op weg te helpen, hebben we uit onze enorme collectie raambekleding een aantal populaire, trendy en praktische vormen geselecteerd. 

Inspiratie: drie raamdecoratie-ideeën voor in de keuken

Heeft u een straatgerichte keuken?

Plisségordijnen in de keuken

Dan zijn plisségordijnen of DUETTE® gordijnen een goede keuze voor uw keuken. Bij beiden bepaalt u zelf per moment welk deel van het raam afgeschermd wordt en welk deel licht (en zicht) doorlaat. Zo heeft u altijd privacy en voldoende licht van buiten.

Bekijk onze plisségordijnen

Bekijk onze Duette® gordijnen

Is eenvoudig schoonmaken belangrijk?

Eenvoudig schoon te maken raamdecoratie in de keuken

Jaloezieën zijn zeer makkelijk schoon te maken (en te houden). U gaat er even met een kort doekje overheen en voilà: schoon. Daarnaast zijn jaloezieën erg handig in de keuken, omdat u met een handomdraai voor voldoende licht of privacy zorgt.

Bekijk onze jaloezieën

Onze raamdecoratie tips voor de keuken

We helpen u graag om de juiste raambekleding te kiezen voor uw keuken. Lichtinval, kleur, sfeer en de manier van reinigen zijn bijvoorbeeld belangrijke dingen om tijdens uw zoektocht op te letten. Hieronder zetten we onze tips voor u uiteen. Heeft u vragen? Direct vrijblijvend bellen, mailen of Whatsappen met onze stylisten mag altijd! We staan voor u klaar.

Aluminium jaloezieën in uw keuken: superstrak en eenvoudig schoon te houden

Aluminium jaloezieën zijn een zeer geschikte vorm van raamdecoratie voor in de keuken. Aluminium jaloezieën zijn namelijk verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren. Wat de stijl van uw keuken ook is: er is altijd een geschikte aluminium jaloezie voor uw deze belangrijke ruimte. Deze jaloezieën zijn wat lichter en dunner, waardoor ze aan de bovenzijde minder ruimte innemen. Dit maakt ze (naast grote ramen) ook zeer geschikt voor wat kleinere ramen. Ook draai- en kiep-kantelramen zijn geen probleem.

Aluminium jaloezieën hebben een ongekend strakke uitstraling. Daarnaast kunt u de lichtinval in uw keuken letterlijk met één handomdraai bepalen, zodat de hoeveelheid licht van buiten altijd perfect past bij wat u op dat moment wilt. U kunt jaloezieën ophalen voor een maximaal vrij uitzicht, in verschillende standen ‘open’ zetten en geheel afsluiten, wanneer u niet wilt dat voorbijgangers u op de vingers kijken. En, niet onbelangrijk: aluminium jaloezieën kunnen goed tegen vocht en zijn zeer eenvoudig schoon te maken. Haal er een doekje overheen en u kunt verdergaan met koken.

Bekijk hier ons ruime assortiment A-kwaliteit aluminium jaloezieën.

Plisségordijnen in de keuken: zacht licht overdag en privacy in de avond

Een plisségordijn in de keuken? Jazeker. Deze vorm van raambekleding is perfect voor de keuken, omdat deze trendy, stijlvol en zeer praktisch is. De stof van deze fraaie gordijnen is plooibaar, waardoor u precies kunt bepalen welk deel van het raam u bedekt wilt hebben. Schermt u de zon af, of schermt u juist uzelf af van de blikken van voorbijgangers? Plisségordijnen bieden u maximale controle over zowel de lichtinval als uw privacy. Zo kunt u bijvoorbeeld overdag kiezen voor warm, zacht licht, terwijl u ’s avonds geniet van uw privacy.

Raambekleding in de keuken moet wel tegen een beetje vocht kunnen. De meeste stoffen die wij gebruiken voor onze plisségordijnen zijn vochtbestendig. Vraag het ons desnoods (we staan voor u klaar!). Heeft u een keer een ongelukje met uw staafmixer, dan kunt u uw mooie plissé eenvoudig demonteren en met de hand wassen. 

Plisségordijnen zijn daarnaast ook geschikt voor grote ramen en draai- en kiepramen.

Bekijk hier ons ruime assortiment plisségordijnen!

Vouwgordijnen in de keuken: sfeer, sfeer en nog eens sfeer

Heeft u een landelijk interieur? Houdt u van een warme uitstraling? Mag het sfeervol (en zelfs een tikkeltje romantisch)? Dan zijn het zomaar kunnen dat vouwgordijnen precies de juiste vorm van raambekleding zijn voor uw keuken! Laat ze naar beneden hangen en ze geven veel sfeer aan uw keuken. Haal ze op en de stof vouwt zich netjes op.

De vouwgordijnen in uw keuken schoonmaken? Geen probleem. De stof is van het vouwgordijn is simpel van het systeem af te halen, aangezien deze met klittenband aan het systeem vast zit. De meeste stoffen kunnen gewassen worden – erg fijn voor raamdecoratie die geplaatst wordt in de keuken. Vouwgordijnen zijn geschikt voor kleine en grote ramen, en voor draai- en kiepramen. Er is een grote diversiteit aan fraaie kleuren verkrijgbaar.

Bekijk hier ons ruime assortiment vouwgordijnen!

4. Plisségordijnen: de trendy keuze voor uw slaapkamer

Plisségordijnen in de slaapkamer? Dat is een ideaal huwelijk tussen verduistering en sfeer. Kies wel voor één van de verduisterende varianten, met twee stoflagen. Hiermee kunt u uw slaapkamer helemaal verduisteren en dat is vaak wel zo prettig. Een fijn bijeffect van de dubbele stoflaag, is dat deze een isolerende werking heeft. U houdt warmte dus beter vast en kou beter buiten. Heerlijk toch? Omdat de stof  van deze gordijnen plooibaar is, kunt u precies bepalen welk deel van het raam u bedekt wilt hebben. U heeft dus maximale controle over zowel de lichtinval als uw privacy. Erg prettig voor wanneer buren zicht hebben op uw slaapkamer, of wanneer uw slaapvertrekken zich op de begane grond bevinden.

Top voor: reguliere en grote ramen, draai- en kiepramen en monteren zonder boren.
Ook geschikt voor: verduistering.

Bekijk hier ons ruime assortiment plisségordijnen!

Rolgordijnen voor eenvoud en bedieningsgemak in de keuken

Rolgordijnen zijn bij uitstek geschikt als raambekleding in de keuken. Ze zijn makkelijk in het gebruik en in veel soorten en uitvoeringen leverbaar. Wilt u de lichtinval bepalen? Haal het gordijn op of laat het zakken. Rolgordijnen zijn door hun minimalistische uitstraling wat minder aanwezig dan de andere vormen van raambekleding die we hier behandelen; rolgordijnen zijn vooral strak en laten de andere onderdelen van uw keuken ‘shinen’. Ze zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren te verkrijgen, waardoor u een rolgordijn eenvoudig matcht met de kleurstelling van uw keuken. Rolgordijnen zijn in transparante, licht doorlatende en verduisterende stoffen verkrijgbaar. Ze zijn wel relatief gevoelig voor vlekken. Gelukkig blijken vlekken vaak goed te verwijderen door ze (met zachte hand) met een schone en licht vochtige doek weg te poetsen. Rolgordijnen zijn geschikt voor zowel grote als kleine ramen en voor draai- en kiepramen.

Bekijk hier ons ruime assortiment rolgordijnen!

Kunnen we u nog ergens mee helpen?

Heeft u vragen? Wilt u kosteloos en vrijblijvend advies van één van onze stylistes? Wilt u samples of kleurstalen aanvragen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar!

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X