Wat zijn de beste rolgordijnen? En hoe kies ik ze?

Het rolgordijn is een geliefde vorm van raamdecoratie. Rolgordijnen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast heeft u ook veel keuze wat kleur betreft. Rolgordijnen kunnen veel invloed hebben op een ruimte, doordat ze een vrij groot oppervlak hebben. Het is dan ook belangrijk dat u achteraf nog tevreden bent met uw keuze. Bent u van plan om rolgordijnen te halen, maar weet u nog niet precies wat voor rolgordijnen? In dit blog beschrijven we verschillende soorten rolgordijnen. Na het lezen van dit blog heeft u een beter beeld van de verschillende mogelijkheden.

Waarom rolgordijnen?

Rolgordijnen zijn een mooie vorm van raamdecoratie, die dankzij het grote oppervlak veel invloed op de sfeer in een ruimte kunnen hebben. Raamdecoratie zorgt echter niet alleen voor sfeer, maar is ook erg praktisch. Zo kunt u de rolgordijnen bijvoorbeeld als zonwering gebruiken. Alhoewel een beetje zon in huis erg prettig kan zijn, zijn er ook situaties waarin het zonlicht minder prettig kan zijn. Schijnen de zonnestralen precies in uw ogen of op uw beeldscherm? Dan is het prettig als u de rolgordijnen kunt sluiten. Ook kunt u de rolgordijnen sluiten als u even behoefte aan privacy heeft.

Verduisterende rolgordijnen

Rolgordijnen kunnen van allerlei verschillende stoffen gemaakt worden. De ene stof laat licht door, terwijl een andere stof helemaal geen licht doorlaat. Kiest u voor verduisterende rolgordijnen, dan heeft u de mogelijkheid om een ruimte compleet te verduisteren. Dit is bijvoorbeeld erg prettig voor in de slaapkamer. Veel mensen vinden het lastig om uit te slapen of om in slaap te komen als er licht naar binnen komt. Met de juiste verduisterende rolgordijnen is het ‘s middags net zo donker in huis als ‘s nachts!

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Koopt u rolgordijnen om vooral de sterkste lichtstralen tegen te houden? Dan zijn lichtdoorlatende gordijnen ideaal. Deze gordijnen zijn niet compleet verduisterend, maar laten nog een kleine hoeveelheid licht door. Bovendien zijn deze gordijnen ook zeer geschikt als u meer privacy wilt, zonder dat de ruimte gelijk donker wordt.

Het DUO rolgordijn

Wilt u zoveel mogelijk controle over de hoeveelheid licht en privacy in huis? Dan kunt u het best voor het DUO rolgordijn kiezen. Deze rolgordijnen hebben twee verschillende stofbanen. Een van de stofbanen is donkerder en de andere stofbaan is juist lichtdoorlatend. Hierdoor heeft u veel controle over hoeveel privacy u heeft. Er zijn ook DUO rolgordijnen waarmee u de ruimte compleet kunt verduisteren.

Rolgordijnen voor in de badkamer

Rolgordijnen worden veel gebruikt om meer privacy te krijgen. Koopt u rolgordijnen voor in de badkamer? Dan is het belangrijk dat u voor rolgordijnen kiest die hier ook daadwerkelijk voor geschikt zijn. Rolgordijnen in de badkamer moeten namelijk goed tegen vocht kunnen. Op deze manier voorkomt u dat de rolgordijnen beschadigen en/of gaat schimmelen. Ook rolgordijnen voor in de badkamer kunt u zowel verduisterend als lichtdoorlatend krijgen.

Het kiezen van een geschikte kleur

Heeft u eenmaal besloten wat voor rolgordijnen u wilt? Dan is het belangrijk om een kleur te kiezen. Wij raden u aan om voor een kleur te kiezen die al vaker in uw interieur voorkomt. Op deze manier voorkomt u dat de uniforme uitstraling van het interieur verloren gaat. Neutrale kleuren als zwart, wit en grijs passen bij vrijwel ieder interieur. Daarnaast zullen ook rolgordijnen van bamboe niet snel misstaan. Bent u benieuwd naar welke kleur het best bij u past? Dan raden wij u aan om gratis kleurstalen in onze webshop te bestellen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende kleuren binnen ons assortiment.

Welke maten heeft u nodig?

Bij Doehetbudget.nl maken we rolgordijnen op maat. Het is belangrijk dat u de juiste maten doorgeeft bij uw bestelling. Op ons platform vindt u duidelijk meetadvies, zodat u precies weet hoe u na kunt gaan welke maten u nodig heeft. Er zijn verschillende manieren waarop u de rolgordijnen kunt plaatsen, namelijk op en in de dag. Welke manier het best bij uw interieur past, is een kwestie van smaak. Heeft u hulp nodig bij het meten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u vervolgens graag verder. U kunt ons ook benaderen via ons zakelijke Whatsapp nummer. Als u ons foto’s toestuurt, kunnen wij de situatie goed beoordelen en u passend advies geven.

Bestel uw rolgordijnen bij Doehetbudget.nl

Heeft u besloten dat u rolgordijnen wilt bestellen? Dan kunt u de rolgordijnen goedkoop bestellen in onze webshop. Bij Doehetbudget.nl bent u namelijk tot wel 50% goedkoper uit dan in de winkel. Wij kunnen onze raamdecoraties erg goedkoop aanbieden, doordat wij onze productie in eigen handen hebben. Hierdoor hebben wij geen hoge inkoopkosten. Bovendien hebben we hierdoor ook veel controle over de kwaliteit. Wij controleren ieder product op basis van 20 verschillende punten, voordat we het opsturen. Hierdoor kunt u zeker zijn van een kwalitatief goed product.

Ook hechten we bij Doehetbudget.nl veel waarde aan service. Zo kunt u altijd bij onze specialisten terecht voor advies. Daarnaast bezorgen wij gratis in Nederland en België. Twijfelt u over welke kleur het best bij uw interieur past? Dan kunt u kleurstalen bestellen in onze webshop. Deze kunt u naast uw interieur houden om na te gaan of deze kleur goed bij uw interieur past.

Kom gerust langs in onze showroom

Bent u benieuwd naar de verschillende rolgordijnen? Dan kunt u ook langskomen in onze showroom. Hier krijgt u een goed beeld van alle mogelijkheden. Wij geven u vraag een rondleiding en kunnen u ter plekke adviseren. Weet u nog niet zeker of het rolgordijn voor u de meest geschikte vorm van raamdecoratie is? Dan vindt u in onze showroom nog veel meer raamdecoratie. Zo hebben we bijvoorbeeld ook jaloezieën, gordijnen en lamellen.

Wilt u meer weten over rolgordijnen? Of twijfelt u nog tussen rolgordijnen en een andere vorm van raamdecoratie? Dan geven wij u graag advies. Behalve dat u langs kunt gaan in onze showroom, kunt u ook telefonisch contact opnemen. Daarnaast zijn we bereikbaar via Whatsapp en per e-mail.

GRATIS ADVIES
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Landelijke inmeetservice Nu tijdelijk gratis! Maak snel een afspraak