Wat zijn de beste rolgordijnen?

Het rolgordijn is een geliefde vorm van raamdecoratie. Rolgordijnen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en er is veel keuze voor wat kleur betreft. Rolgordijnen kunnen veel invloed hebben op een ruimte, doordat ze een vrij groot oppervlak hebben. Het is daarom belangrijk om een gedegen keuze te maken. Ben je van plan om rolgordijnen te halen, maar weet je nog niet precies wat voor rolgordijnen? Lees dan snel verder voor een beter beeld van de verschillende mogelijkheden.

Waarom rolgordijnen?

Rolgordijnen zijn een mooie vorm van raamdecoratie, die dankzij het grote oppervlak veel invloed op de sfeer in een ruimte kunnen hebben. Raamdecoratie zorgt echter niet alleen voor sfeer, maar is ook praktisch. Zo kun je de rolgordijnen bijvoorbeeld als zonwering gebruiken. Hoewel een beetje zon in huis erg prettig kan zijn, zijn er ook situaties te bedenken waarin het zonlicht minder prettig is. Schijnen de zonnestralen precies in je ogen of op je beeldscherm? Dan is het prettig als je de rolgordijnen kunt sluiten. Ook kun je de rolgordijnen dichtdoen als je even behoefte aan privacy hebt.

Verduisterende rolgordijnen

Rolgordijnen kunnen van allerlei verschillende stoffen gemaakt worden. De ene stof laat licht door, terwijl een andere stof helemaal geen licht doorlaat. Kies je voor verduisterende rolgordijnen, dan geeft dit je de mogelijkheid om een ruimte compleet te verduisteren. Dit is bijvoorbeeld prettig voor in de slaapkamer. Veel mensen vinden het namelijk lastig om uit te slapen of om in slaap te komen als er licht naar binnen komt. Met de juiste verduisterende rolgordijnen is het gelukkig ‘s middags net zo donker in huis als ‘s nachts!

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Koop je de rolgordijnen om vooral de sterkste lichtstralen tegen te houden? Dan zijn lichtdoorlatende rolgordijnen ideaal. Deze gordijnen zijn niet compleet verduisterend, maar laten nog een bepaalde hoeveelheid licht door. Daarom zijn deze gordijnen ook zeer geschikt als je meer privacy wilt, zonder dat de ruimte gelijk helemaal donker is.

Het DUO rolgordijn

Wil je zoveel mogelijk controle over de hoeveelheid licht en privacy in huis? Dan kun je het best voor DUO rolgordijnen kiezen. Deze rolgordijnen hebben twee verschillende stofbanen. Een van de stofbanen is donkerder en de andere stofbaan is juist lichtdoorlatend. Hierdoor heb je veel controle over de mate van privacy. Er zijn overigens ook DUO rolgordijnen waarmee je de ruimte compleet kunt verduisteren.

Rolgordijnen voor in de badkamer

Rolgordijnen worden veel gebruikt om meer privacy te krijgen. Koop je rolgordijnen voor in de badkamer? Dan is het belangrijk dat je voor rolgordijnen kiest die hier ook daadwerkelijk geschikt voor zijn. Rolgordijnen in de badkamer moeten namelijk goed tegen vocht kunnen. Op deze manier voorkom je dat de rolgordijnen beschadigen en/of gaat schimmelen. Ook rolgordijnen voor in de badkamer zijn er in lichtdoorlatende en in verduisterende stoffen.

Het kiezen van een geschikte kleur

Heb je eenmaal besloten wat voor rolgordijnen je wilt? Dan is het belangrijk om een geschikte kleur uit te kiezen. Wij raden je aan om voor een kleur te kiezen die al vaker in het interieur voorkomt. Op deze manier voorkom je dat de uniforme uitstraling van jouw interieur verloren gaat. Neutrale kleuren als zwart, wit en grijs passen bij vrijwel ieder interieur. Daarnaast zullen ook rolgordijnen van bamboe niet snel misstaan. Ben je benieuwd naar welke kleur het best bij jou past? Dan raden wij je aan om gratis kleurstalen in onze webshop te bestellen. Zo krijgt je een goed beeld van de verschillende kleuren binnen ons assortiment.

Welke maten heb je nodig?

Bij Doehetbudget.nl maken we rolgordijnen op maat. Het is daarom belangrijk dat je de juiste maten doorgeeft bij het plaatsen van een bestelling. Op ons platform vind je duidelijk meetadvies, zodat je precies weet hoe je de maten van de raamdecoratie op kunt nemen. Er zijn verschillende manieren waarop je de rolgordijnen kunt plaatsen, namelijk op en in de dag. Welke manier het best bij jouw interieur past, is een kwestie van smaak en mogelijkheden. Heb je hulp nodig bij het meten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Je kunt ons ook benaderen via ons zakelijke Whatsapp nummer. Als je ons foto’s toestuurt, kunnen wij de situatie goed beoordelen en je een passend advies geven.

Bestel jouw rolgordijnen bij Doehetbudget.nl

Ga jij rolgordijnen bestellen? Dan doe je dat natuurlijk het voordeligst in onze webshop! Bij Doehetbudget bent je namelijk tot wel 70% goedkoper uit dan in de winkel. Wij kunnen onze raamdecoraties erg goedkoop aanbieden, doordat wij onze productie in eigen beheer hebben. Hierdoor hebben wij geen hoge inkoopkosten. Bovendien kunnen we hierdoor ook de kwaliteit constant houden. Wij controleren ieder product bijvoorbeeld op basis van 20 verschillende punten, voordat we het opsturen. Hierdoor krijg je altijd gegarandeerd een kwalitatief goed product.

Ook hechten we bij Doehetbudgetveel waarde aan service. Onze specialisten voorzien je bijvoorbeeld gratis en vrijblijvend van advies. Daarnaast bezorgen wij gratis in Nederland en België. Twijfel je over welke kleur het best bij jouw interieur past? Dan kun je kleurstalen bestellen in onze webshop. Deze kun je naast je interieur houden om na te gaan wat de best passende kleur is.

Kom gerust langs in onze showroom

Je kunt ook altijd langskomen in onze showroom. Hier krijgt je een goed beeld van alle mogelijkheden. Wij geven je vraag een rondleiding en kunnen je ter plekke adviseren. Weet je nog niet zeker of het rolgordijn voor jou de meest geschikte vorm van raamdecoratie is? Dan vind je in onze showroom nog veel meer typen raamdecoratie. Zo hebben we bijvoorbeeld ook jaloezieën, gordijnen en lamellen.

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X