Gordijnen woonkamer

Gordijnen zijn zeer populair als raamdecoratie. Er zijn veel mensen die gordijnen in de woonkamer hebben hangen. Logisch, want gordijnen zien er vaak prachtig uit. Er zijn verschillende soorten gordijnen en iedere soort heeft zijn eigen voordelen. Als u gordijnen voor in de woonkamer bestelt, is het belangrijk dat u nagaat welk type gordijnen het beste bij uw smaak en het interieur van de woning past. Heeft u bijvoorbeeld liever verduisterende gordijnen in de woonkamer of moeten de gordijnen juist veel licht doorlaten? Bovendien is er ook nog een middenweg. Wilt u alles weten over de verschillende gordijnen waaruit u kunt kiezen? Dan bent u bij Doehetbudget.nl aan het juiste adres.

Gordijnen woonkamer op maat

Overgordijnen

Overgordijnen zijn gordijnen die nauwelijks tot geen licht doorlaten. Als u de woning zo nu en dan wilt verduisteren, dan is dit type gordijnen ideaal. Het verduisteren van de woonkamer is bijvoorbeeld een goed idee wanneer u een spannende serie of film aan het kijken bent. Overgordijnen zijn bovendien ook ideaal als u graag zoveel mogelijk privacy heeft. Er zijn maar weinig mensen die het prettig vinden als voorbijgangers altijd naar binnen kunnen kijken. Heeft u even behoefte aan privacy? Indien u overgordijnen heeft, hoeft u deze alleen nog maar te sluiten. Hierna kunnen anderen niet zomaar meer bij u naar binnen kijken.

Bekijk al onze gordijnen

Behalve dat overgordijnen verduisterend werken en voor privacy kunnen zorgen, werken ze ook isolerend. Op een warme dag kunt u de woning koel houden door de gordijnen dicht te laten. Andersom kunnen overgordijnen de woning ook op temperatuur houden op een koude winterse dag. Hierdoor kunnen deze gordijnen zelfs voordelig zijn voor uw energierekening.

Vitrages

Vitrage gordijnen laten veel licht door, in tegenstelling tot overgordijnen. Wilt u de gordijnen in de woonkamer als zonwering gebruiken? In dit geval kunt u beter voor overgordijnen kiezen. Desondanks zijn ook vitrage gordijnen erg populair. Deze gordijnen zorgen namelijk voor een ruimtelijk effect. De woning oogt een stuk ruimer wanneer er licht door de vitrage schijnt. Dit dunne gordijn is bovendien ook erg sfeervol. Hierdoor zijn deze gordijnen geliefd voor in de woonkamer.

Inbetweens

Inbetweens zitten tussen de overgordijnen en de vitrages in. Het gordijn laat meer licht door dan een overgordijn, maar een stuk minder dan een vitrage. Met dit type gordijn kunt u probleemloos genieten van het uitzicht, zonder dat anderen bij u naar binnen kunnen kijken. Alleen wanneer het buiten donker is, zijn er silhouetten zichtbaar vanaf de buitenkant. Met deze gordijnen heeft u meer privacy dan met vitrage gordijnen. Inbetweens zijn voor vrijwel iedere woonkamer geschikt.

Bekijk al onze gordijnen

De perfecte look voor uw woonkamer

Op Doehetbudget.nl vindt u een gigantisch assortiment aan gordijnen. Er zitten dan ook altijd wel gordijnen tussen die goed bij u passen. Vindt u het lastig om te bepalen welke gordijnen het mooiste zijn bij uw interieur? Dan raden wij u aan om advies te vragen bij onze specialisten. Met ruim 30 jaar ervaring in raamdecoratie weten wij precies welke gordijnen aan uw eisen zullen voldoen. Bent u er nog niet helemaal over uit of u gordijnen of een andere vorm van raamdecoratie wilt, zoals bijvoorbeeld jaloezieën? In dit geval raden wij u aan om onze showroom in Alkmaar te bezoeken. In de showroom kunt u ons aanbod bekijken. Onze specialisten geven u graag een rondleiding, waardoor u een idee krijgt van welke mogelijkheden u heeft.

Heeft u eenmaal besloten welk type gordijnen u wilt? Dan kunt u een kleur uitkiezen. Bij Doehetbudget.nl kunt u uit tientallen verschillende kleuren kiezen. Hierdoor is er altijd een stof te vinden die goed aansluit bij uw interieur. De stylisten van Doehetbudget.nl geven onze klanten vaak als tip om voor een gordijn te kiezen met dezelfde kleur als de kussens van de zithoek, maar de keuze is uiteindelijk geheel aan u. Vindt u het moeilijk om te kiezen? In dit geval kunt u gratis kleurstalen bestellen in de webshop. Met behulp van deze kleurstalen wordt het eenvoudiger om te bepalen welke kleur u het mooiste vindt. U kunt de kleurstalen bijvoorbeeld vergelijken met uw interieur, zodat u weet wat er wel of niet samengaat.

Gordijnen van hoge kwaliteit in de woonkamer

Vindt u het belangrijk dat uw gordijnen van hoge kwaliteit zijn? Natuurlijk, want u wilt dat de gordijnen in de woonkamer zo lang mogelijk mooi blijven. In dit geval zal u vast en zeker tevreden zijn met de gordijnen die u aantreft in onze webshop. Onze gordijnen zijn namelijk van de hoogste kwaliteit. Wij maken de gordijnen zelf voor u op maat, waardoor wij ook de kwaliteit in eigen handen hebben. Bovendien hebben wij veel ervaring en weten wij hierdoor perfect hoe degelijke gordijnen geproduceerd worden.

Dat wij A-kwaliteit gordijnen aanbieden, wil overigens niet zeggen dat u de hoofdprijs betaalt voor onze producten. U bent in onze webshop namelijk tot 70% goedkoper uit dan in de winkel. 

Bekijk al onze gordijnen

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X