Wat zijn plisségordijnen en waar kan ik ze het best voor gebruiken?

De aluminium jaloezieën die knakken als je net iets te hard met een doek aan het poetsen bent, en die vrijwel altijd stoffige en zware gordijnen. Ze zijn je al jaren een doorn in het oog, maar je kon eigenlijk ook nog niet zonder. Er dient toch iets voor de ramen te hangen, zodat je ‘s avonds niet zo in de kijk zit. Gelukkig is er een ideale oplossing voor dit probleem. Namelijk plisségordijnen, die het beste van de genoemde raamdecoratie combineren en ook veel gemakkelijker zijn in gebruik.

Plisségordijnen voor zonwering en privacy

Plisségordijnen kun je prima omschrijven als buitengewoon handige, mooie en vooral tijdloze raambekleding. Typerend voor een plisségordijn is de mate waarin de zon geweerd kan worden. Daarnaast staan plisségordijnen bekend als dé ideale gordijnen als je inkijk wenst te voorkomen. De gordijnen bieden altijd een fraaie en vooral strakke uitstraling en met plisségordijnen bepaal je dus helemaal zelf de mate van lichtinval en ook de mate van privacy. Plisségordijnen zijn er bovendien in verschillende soorten stoffen,kleuren en maten.

Bij Doehetbudget worden jouw nieuwe plisségordijnen trouwens voordelig voor je op maat geproduceerd.

Perfect voor in de keuken, huiskamer of serre

Plisségordijnen pas je gemakkelijk in verschillende ruimtes toe en het gordijn bestaat uit enkelzijdig gekartelde stoffen. Met name het feit dat deze gordijnen echt in elk interieur passen wordt gezien als een groot voordeel. De gordijnen zie je met name terug in keukens, serres en huiskamers. Met een plissé voorkom je inkijk, terwijl er toch nog voldoende daglicht naar binnen komt. Je hebt de keuze uit verduisterende stoffen en meer transparante stoffen. Wat ook gemakkelijk is, is dat je een plisségordijn op tal van verschillende ondergronden kunt bevestigen. Zelfs bevestiging op een glaslat is een goede optie.

Plisségordijnen top-down bottom-up

Het blijft natuurlijk persoonlijk, maar waarschijnlijk is het grootste voordeel van deze gordijnen het zogenaamde ‘top down bottom up’ principe. Normaliter open je gordijnen naar links of naar rechts, terwijl rolgordijnen van boven naar beneden werken. Met een plisségordijn kun je echter gewoon twee kanten op werken. Je opent ze van boven, vanaf de onderkant of vanuit het midden. Hierdoor kun je heel gemakkelijk en precies de mate van privacy bepalen. Door alleen de bovenkant open te laten kies je bijvoorbeeld voor maximale privacy, terwijl er toch wat licht naar binnenvalt. Zo regel je de lichtinval helemaal zelf.

Er is altijd een plisségordijn naar jouw smaak

Het moet heel raar lopen wil je niet dat plisségordijn vinden dat je in je hoofd hebt en waar je woning zo naar snakt. Deze gordijnen zijn namelijk verkrijgbaar in tal van kleuren en in verschillende uitvoeringen. Het kleurenpalet is breed, met tenminste vijftig verschillende kleuren. Door te kiezen voor plisségordijnen die verduisterend en op maat zijn, heb je bovendien nooit meer te maken met die nare zonnestralen op je laptop als je aan het werk bent. Net zoals je met dergelijke gordijnen ook prima televisie kunt kijken zonder daarbij last te hebben van de felle zon.

Maak een einde aan te smalle jaloezieën en stoffige gordijnen

Plisségordijnen lossen een aantal problemen voor je op. Deze raambekleding verlost je van te smalle jaloezieën die lastig zijn te reinigen ook je oude (vaak stoffige) gordijnen kunnen definitief afgevoerd worden. Eindelijk! Nou is het uiteraard niet zo dat je geen stof aan zult treffen in een plisségordijn. Echter is de stof op een plisségordijn prima te verwijderen. Dit kan namelijk gemakkelijk met een zachte borstel of plumeau. Vind je onverhoopt vlekken op een plissé? Dan biedt een vochtige doek vaak uitkomst. Mocht de vlek erg hardnekkig zijn, dan is het prima mogelijk om het gordijn los te halen en voorzichtig te wassen. Doe dit bij voorkeur in lauw water en gebruik beslist geen synthetisch wasmiddel. Daarna zullen de gordijnen gewoon terugplooien en kunnen ze zonder problemen weer worden opgehangen.

Ook geschikt voor het dakraam en lichtkoepels

Voor de productie van plisségordijnen worden alleen de beste materialen gebruikt. Je koopt de gordijnen in de standaard uitvoering of kiest voor nog meer gemak door voor het systeem dat we ‘top down bottom up’ noemen. Je kunt zelfs voor plisségordijnen kiezen bij een dakraam, maar even goed bij een draaikiepraam of lichtkoepel. Wat dat betreft biedt dit type gordijn je ontzettend veel opties. Dit hangt uiteraard helemaal af van jouw specifieke situatie en van zaken als afmetingen en het aantal gordijnen dat je nodig hebt. Gordijnen zijn er dan ook in allerlei soorten maten en voor elk budget. Hierdoor kan voor elke situatie een passend product worden samengesteld.

Over de montage hoeft jij je geen moment zorgen te maken

Over een ding hoef jij je zich geen zorgen te maken en dat is hoe je de plisségordijnen voor het raam krijgt. Ze staan namelijk bekend om de gemakkelijke installatie.Er zijn een aantal verschillende technieken waarmee het gordijn opgehangen kan worden. Zaak dus om altijd de meegeleverde handleiding goed door te nemen. In alle gevallen heeft een plissé een fijn en zeer smal bovenbalkje, dat eenvoudig te monteren is. Je begint met markeren van de plek waar je wilt dat het plisségordijn geplaatst wordt. Vervolgens monteert je het bovenbalkje exact op deze plek.

Er zijn twee bevestigingsmethoden die bij plissé van toepassing zijn. Zo kun je het bovenbalkje tegen het kozijn schroeven, waardoor deze echt in het hout zit. Ook kun je ervoor kiezen om het met een speciale constructie tegen het hout aan te maken, zonder dat je fysiek in het hout hoeft te boren. Er zijn ook speciale oplossingen voor kunststof en aluminium kozijnen. Informeer hier vrijblijvend naar bij onze klantenservice.

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X