Overgordijnen op maat bestellen

Overgordijnen zorgen voor sfeer in huis, hebben een isolerende werking en geven uw interieur een luxe, warme uitstraling. Met overgordijnen kunt u een ruimte totaal verduisteren. Hecht u er waarde aan dat uw slaapkamer écht helemaal donker is? Kies dan voor verduisterende overgordijnen. U kunt ook kiezen voor een niet volledig verduisterende stof; buren en voorbijgangers kunnen niet vrijelijk naar binnen kijken, maar u geniet nog wel van wat daglicht. Dit soort overgordijnen zijn ideaal voor de woonkamer.

10 stoffen gevonden

10 stoffen gevonden

Overgordijnen in alle soorten en maten, voor elk interieur!

Voor al onze overgordijnen geldt dat ze van A-kwaliteit zijn, dat we ze op maat voor u maken en dat ze aanzienlijk voordeliger zijn dan wanneer u ze bij de interieurspecialist bestelt.

Bij ons vindt u overgordijnen in alle kleuren, soorten en maten, waardoor u bij ons altijd gordijnen vindt die bij uw interieur passen. Kies uw gordijnstof, plooi en afmetingen en onze vakmensen maken uw nieuwe gordijnen voor u op maat.

Onze totale collectie gordijnen bestaat verder uit rolgordijnen, plissé gordijnenvitrage en inbetweens.

Gratis overgordijnen kleurstalen

Uiteraard kunt u ook voor onze gordijnstoffen gratis kleurstalen aanvragen. Sterker nog: we maken gratis gordijnen kleurstalen aanvragen graag makkelijk voor u. U kunt bij de stof van uw keuze op de kleurstaal-link klikken om een gordijnenkleurstaal in uw winkelwagentje te plaatsen.

Overgordijnen kiezen – waar moet u op letten?

Gordijnen zijn echte sfeermakers met praktische eigenschappen, die per type kunnen verschillen. Bent u op zoek naar verduisterende gordijnen, gordijnen die goed isoleren, of gordijnen voor een hoog raam? We geven u graag enkele tips!

Isolerende en verduisterende overgordijnen

Wilt u gordijnen die extra goed isoleren? Kies dan voor gevoerde gordijnen. Die houden de warmte beter vast, wat u op de lange termijn een lagere energierekening oplevert. Sowieso gaan deze gordijnen extra lang mee, omdat de dikkere stof minder snel verkleurt. Een extra voordeel is dat gevoerde gordijnen een ruimte compleet kunnen verduisteren, waardoor ze u maximale privacy bieden. Daarom zijn deze gordijnen een erg populaire keuze voor in de woonkamer en slaapkamer.

Overgordijnen voor een hoge ruimte?

Bent u op zoek naar gordijnen voor een hoge ruimte? Kies dan voor overgordijnen met een dubbele plooi of een wavegordijn. Eigenlijk raden wij voor gordijnen met een lengte van 2 meter of meer altijd aan om te kiezen voor een stof met een dubbele plooi of voor een wavegordijn. Dit komt de uitstraling van de ruimte ten goede; kiest u voor een enkele plooi dan valt de stof minder mooi, omdat er aan de onderzijde geen plooien meer te zien zijn. Let op: voor gordijnen met dubbele plooi en voor wavegordijnen is meer stof nodig, ca. 20 tot 25% meer.

Donkere, lichte, neutrale overgordijnen of een stof met dessin?

We zeggen het nog maar eens: overgordijnen zijn bepalend voor de sfeer in huis. Denk goed na over de sfeer die u wilt creëren. Heeft u een grote ruimte en wilt u deze knus en behaaglijk maken? Dan zijn donkere gordijnen of gordijnen met een opvallend dessin een goede keuze. Heeft u een wat kleinere ruimte, dan adviseren wij u om te kiezen voor lichte, effen kleuren en om nogal aanwezige dessins te vermijden. Wilt u uw kamer groter laten lijken? Laat uw gordijnen tot op de grond komen. Het maakt uw kamer gevoelsmatig hoger.

Gratis advies over ontwerp en inmeten - laat ons helpen

We laten u graag profiteren van onze schat aan ervaring! Onze stylistes helpen u graag om de juiste keuze te maken. U kunt bij ons terecht per telefoon, via Whatsapp en per e-mail. Ook kunt u, als u daarvoor in de gelegenheid bent, onze mooie showroom in Alkmaar  bezoeken. Omdat gordijnstof kan krimpen, is ruim inmeten belangrijk. We hebben inmeet- en montagetips beschikbaar en bieden u een voordelige inmeetservice! Neem hiervoor contact met ons op.