Aluminium jaloezieën inkorten

Aluminium jaloezieën kun je perfect op maat bij ons bestellen. Dit levert gegarandeerd het mooiste resultaat op en is doorgaans niet duurder dan standaard maten bij de bouwmarkt! Afhankelijk van het materiaal en de breedte en hoogte, zijn onze jaloezieën op maat al verkrijgbaar vanaf €24,56!

Wij raden dan ook altijd aan om voor maatwerk te kiezen. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op de pagina aluminium jaloezieen op maat.

Als je toch bent gegaan voor een standaardmaat aluminium jaloezieën en je wilt ze inkorten, lees dan hieronder onze tips.

Ga direct naar:

Aluminium jaloezieën

1. Aluminium jaloezieën in de breedte inkorten

Het inkorten van een aluminium jaloezie in de breedte kost wat meer tijd dan het inkorten in de hoogte. Dit komt omdat je per lamel een stukje moet afknippen. Om het op maat maken van je jaloezieën wat makkelijker te maken, hebben wij een stappenplan opgesteld:

  1. Bepaal de afmeting die de jaloezie moet krijgen; hanteer daar voor de zekerheid één centimeter speling;
  2. Meet vervolgens de binnenmaten van het kozijn om te controleren hoeveel centimeter er van de jaloezieën af moet;
  3. Verwijder de dopjes van de balken van de jaloezieën;
  4. Begin met het afzagen van de boven-en onderbalk van de jaloezieën. Onze tip hierbij is om gebruik te maken van een gewone ijzerzaag;
  5. Heb je de gewenste afmeting bereikt, begin dan met het minder scherp maken van de bovenbalk en onderbalk. Hiervoor gebruik je een speciale 'lamellenschaar' om veel tijd te besparen. Mocht je niet in het bezit zijn van zo'n schaar, schuur dan de uiteinden mooi rond;
  6. Plaats vervolgens de dopjes weer terug;
  7. Schroef als laatste de bevestiging in het kozijn.

2. Aluminium jaloezieën in de hoogte inkorten

Het inkorten van aluminium jaloezieën in de lengte is zeer eenvoudig. Allereerst dien je de bevestigingsclip onderaan de onderlat te verwijderen. Hierdoor worden de koorden los gemaakt en is het makkelijker werken.

Omdat de onderste lamellen nog vastzitten aan ophaalkoortjes, kun je deze gemakkelijk losknippen. Daarna kun je gemakkelijk de overige lamellen weghalen. Dit kun je herhalen, totdat je de juiste lengte bereikt hebt. Vergeet niet op het einde het overige touw door te knippen.

Vervolgens kun je de onderbalk weer terugdrukken in de touwladder onder de laatste lamel om zo het overbodige gedeelte van de touwladders weg te werken. Plaats daarna de sier- en zijdoppen terug. En voilà: je eigen op maat gemaakte aluminium jaloezieën hangen!

3. Jaloezieën op maat bestellen

Wil je inkorten voorkomen? Kies dan voor maatwerk! Op die manier voorkom je dat je zelf moet gaan knutselen met een jaloezie. Bij Doe Het Budget maken we jaloezieën op maat tegen de helft van de winkelprijs. Kijk voor meer informatie op de pagina aluminium jaloezieën op maat.

Veelgestelde vragen

Kan ik een standaard maat jaloezieën zelf inkorten?

Absoluut. De aluminium jaloezie kan ingekort worden, ook al raden wij maatwerk aan. Lees vooral dit blog waar we een gemakkelijk stappenplan hebben gemaakt voor het inkorten van de aluminium jaloezie.

Hoe meet ik mijn ramen op voor het plaatsen van een aluminium jaloezie?

Om de breedte vast te stellen van het raam, meet je op 3 verschillende plekken (links, midden en rechts) de breedtemaat. Hiervan moet je de kleinste maat nemen. Voor de hoogte meet je ook op 3 verschillende plekken (hoog, midden, laag) en neem ook hiervan de kleinste maat. Belangrijk is om bij de plaatsing een speling aan te houden van ca. 1 cm. Succes!

Wat kosten aluminium jaloezieën op maat?

Maatwerk is bij Doe Het Budget helemaal niet duur! Afhankelijk van het materiaal en de breedte en hoogte, zijn onze jaloezieën op maat al verkrijgbaar vanaf € 24,56! Bij ons vind je overigens ook bamboe jaloezieën, PVC jaloezieën en houten jaloezieën in het assortiment.

Gratis Advies
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Gratis kleurstalen Bekijk het origineel thuis Vraag je kleurstalen aan
Sluiten X
Inmeetactie
Landelijke inmeetservice Tijdelijk voor slechts €49,-! Maak snel een afspraak
Gemakkelijk, snel en onderaan
de streep altijd de voordeligste!
Sluiten X